Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

Este drept că gama de materiale este mai restrânsă față de cea din alte tehnologii însă nu același lucru se poate spune despre aplicațiile realizate cu aceste printuri. Se pot realiza astfel, fără a se rezuma la ele, următoarele aplicații și categorii de materiale mai folosite:

 

  • Fotografii de mari dimensiuni, postere, fototapete personalizate, afişe, POS-uri, display-uri, roll-up, hanger-e, pop-up, banner-up, spider-e, etc. în magazine, expoziţii, evenimente, show-room-uri, muzee, chiar pentru decorarea propriei camere, etc. etc. pentru aplicațiile care cer iluminare din față.
  • Casete luminoase, display-uri, vitrine luminoase (filmele se pot caşera pe geamuri, plăci transparente sau semitransparente) pentru aplicațiile care cer iluminare din spate.

 

Există:

  • hârtia super mată - Sunt persoane care iubesc imaginea pură, nealterată nici de cel mai mai mic reflex al luminii în mediul în care sunt privite. Indiferent de tipul și intensitatea iluminării, pe printul pe această hârtie super mată nu se va vedea nicio reflexie. Trebuie știut că pe hârtia super mată culorile obținute nu vor fi foarte saturate și nici contrastele nu vor putea fi puternice. Acest tip de hârtie este foarte bine pusă în valoare de imagini vechi, sepia sau alb negru, dar și de imagini color care se doresc ușor estompate.
  • hârtia mată - Fotografii, în general, sunt persoane cumpătate. Activi, energici, dar calculați în ceea ce privește afișarea propriilor fotografii. Nu doresc reflexe ale luminii necontrolate pe imagine, doar ei sunt stăpânii luminii, vrăjitorii care au creat acele imagini. Hârtia mată este foarte apreciată de către fotografi (95% dintre fotografi aleg hârtia mată pentru print) pentru că le pune mai puține probleme de expunere a tablourilor în lumina existentă și nu întotdeauna foarte potrivită din expoziții, muzee, holurile de așteptare din diverse instituții sau chiar din sufrageria sau dormitorul de acasă. Printul pe hartie mata nu face niciun compromis in redarea corespunzatoare a imaginii, ofera un aspect viu al culorilor, a densităților lor si a contrastului necesar.
  • hârtia lucioasă - În publicitate, mai exact în aplicațiile care  rolul de a atrage privirea tuturor, suportul lucios este cel mai potrivit. Mai ales dacă există în imagine culori vii, cu aspect sticlos, contraste puternice, definiție bună a contururilor și a detaliilor, un print de calitate va atrage imediat privirea tuturor. Hârtia lucioasă printată în tehnologie fotografică este tot ce-i trebuie unui brand, pentru a fi puternic susținut vizual.
  • hârtia metalicăHârtia metalică fotosensibilă se prezintă singură. Nu doar prin numele ei ci și prin aplicațiile care o cer de la sine. Fie că este vorba de printarea unor imagini care conțin obiecte metalice (ceasuri, bijuterii, mașini, etc) fie că sunt chiar peisaje suprarealiste sau asumate ca fiind purtătoare a unor culori ieșite din comun, hârtia metalică este perfectă. Obiectele din imagine par a fi chiar din aur, din argint sau pur și simplu sunt metalizate într-un mod desăvârșit.
  • hârtia canvas - Multă vreme pictura a dominat vizualul prin infinitele posibilități de exprimare prin culori, tușe specifice și subiecte abordate. Apariția fotografiei a determinat acceptarea unanimă a coexistenței celor două tehnici de imortalizare a unor imagini, peisaje, portrete, imagini abstracte sau de atmosferă. Pictura a fost de multe ori privită ca sursă de inspirație în fotografie, deseori imitând nu doar aspectul pictural al unor imagini ba chiar și suportul folosit de către pictori, pânza, așa numitul material canvas. Există și în tehnologia fotografică de printare un material fotosensibil numit canvas. Materialul are un aspect rugos, cu o textură ce imită pânza de pictură. O imagine potrivită, fie că e vorba de un peisaj mirific, pictural sau de o reproducere a unei picturi, este extrem de bine pusă în valoare pe acest material.
  • filmul de casete luminoase (renumitul duratrans) - Casetele luminoase sunt aplicații deosebite, care pun în evidență frumusețea imaginilor prin iluminarea lor din spate. Materialul duratrans (filmul pentru casete luminoase) imprimat în tehnologie fotografică este alegerea ideală pentru ca în urma iluminării puternice a filmului printat, imaginea să nu apară spălăcită, fadă, sau să fie vizibile dungile de imprimare (specifice în tehnologia inkjet). Culori vii, densități mari de culoare, negru profund și alb foarte luminos, sunt toate ingredientele necesare unui print de bună calitate, așa cum cere o astfel de aplicație. Materialul duratrans oferă casetelor luminoase imaginea perfectă, care uimește privitorul prin luminozitate, claritate și densitate de culoare.

Pentru a vedea toate articolele dintr-o categorie, dați clic pe denumirea ei.
fundal meniu vreau sa stiu

Dacă dorești să găsești răspunsuri și la alte întrebări/ nelămuriri sau chiar inserarea unor noi categorii, completează te rog formularul albastru ”Vreau să știu!” din partea dreaptă a subsolului ecranului, (clic pe el sau aici pentru deschiderea lui) cu orice întrebare/nelămurire din domeniul pregătirii fișierelor grafice pentru printul în tehnologie fotografică (de la fișierul raw până la stadiul ”bun de tipar”), al gestiunii de culoare, al tipurilor de materiale folosite, al modului de finalizare a lor, despre modalitatea de a comanda, etc. În funcție de utilitatea generală a acestui răspuns și de specificul site-ului, vom actualiza permanent acest conținut.

De asemenea, dacă dorești să fii permanent informat de orice articol nou apărut în această rubrică, înscrie-te apăsând butonul de mai jos, după care îți completezi adresa de e-mail la care vrei să ajungă informația.

 

Conținutul acestui site este protejat de lege. Nu se permite folosirea parțială sau integrală a acestui conținut, fără precizarea sursei.

VreauPrinturi.ro © AME design 2017-2019

0
0
0
s2sdefault

vreau să știu despre tehnologia fotografică de printare!

vreau să știu cum să folosesc acest site!

vreau să știu despre pregătirea fișierelor pentru print!

vreau să știu cum pot vinde imagini pentru print!

vreau să știu despre managementul de culoare!

vreau să știu despre alegerea materialului și a aplicației finale!