Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

Alegerea unui tablou ține strict de aprecierea subiectivă a beneficiarului acestuia. Sigur că pot fi trasate câteva recomandări, în funcție de câteva cerințe ale celor care vor beneficia de tablouri dar nu sunt neapărat valabile în orice situație.

Unii fotografi apreciază ramele discrete, care să nu acopere din imagine. În acest caz sunt recomandate tablourile cu ramă de aluminiu ultralight, pe diverse tipuri de materiale: hârtia super mată, mată, lucioasă, metalică sau canvas. Da, există ca material fotosensibil și un astfel de material, texturat ca o pânză, denumit canvas de către producător. Aceste tablouri sunt extrem de elegante, protejează foarte bine marginile printului, a plăcii pe care se cașerează materialul printat și permit o extrem de ușoară aliniere pe orizontală a tabloului agățat pe perete.

Alți fotografi doresc ca printurile lor să fie cașerate direct pe plăci rigide, fără niciun pic de margine sau ramă. În această situație recomandăm alegerea unui tablou compus din cașerarea printului pe spumă poliuretanică sau pentru o durabilitate mult mai mare și diminuarea riscurilor deformărilor plăcii, indiferent de dimensiunea tabloului, pe dibond, o placă compozit de aluminiu de 3mm. Avantajului folosirii unei plăci de spumă poliuretanică este dat de greutatea specifică a acestui material, and ca rezultat un tablou foate ușor. Din păcate, acest material este mai pretențios în ceea ce privește mediul în care tabloul este folosit, pentru că are nevoie de un mediu cu umiditate scăzută și cu variații foarte mici ale temperaturii, în caz contrar acesta putându-se deforma. În ceea ce privește dibondul, acesta are ca dezavantaj greutatea materialului și necesitatea unui sistem de agățare special dar care se poate achiziționa și el de pe site. Aspectul profesional a unui print cașerat pe dibond compensează însă acest dezavantaj al greutății.

Există beneficiari care-și doresc un tablou personalizat de tip de pictură pe canvas, numit și tablou canvas datorită modului de realizare al acestuia. Pentru a elimina dezavantajul unei rame de lemn care se poate deforma în timp (indiferent de gradul de procesare, lemnul este un material care tot mai lucrează în timp și se poate deforma) folosim profile pătrate de aluminiu peste care se poate întinde materialul printat. Printul poate fi hârtie super mată, mată, lucioasă, metalică sau canvas. La pregătirea fișierului trebuie să se țină cont de dimensiunea finită a tabloului (ce se ”vede” din fața tabloului”) și cea desfășurată (care include imaginea de pe marginea tabloului, cea din toate părțile laterale).

tablou rama de aluminiu ultralight Print caserat pe dibond tablou print cașerat pe spumă poliuretanică Tablou pictura pe canvas

Pentru a vedea toate articolele dintr-o categorie, dați clic pe denumirea ei.
fundal meniu vreau sa stiu

Dacă dorești să găsești răspunsuri și la alte întrebări/ nelămuriri sau chiar inserarea unor noi categorii, completează te rog formularul albastru ”Vreau să știu!” din partea dreaptă a subsolului ecranului, (clic pe el sau aici pentru deschiderea lui) cu orice întrebare/nelămurire din domeniul pregătirii fișierelor grafice pentru printul în tehnologie fotografică (de la fișierul raw până la stadiul ”bun de tipar”), al gestiunii de culoare, al tipurilor de materiale folosite, al modului de finalizare a lor, despre modalitatea de a comanda, etc. În funcție de utilitatea generală a acestui răspuns și de specificul site-ului, vom actualiza permanent acest conținut.

De asemenea, dacă dorești să fii permanent informat de orice articol nou apărut în această rubrică, înscrie-te apăsând butonul de mai jos, după care îți completezi adresa de e-mail la care vrei să ajungă informația.

 

Conținutul acestui site este protejat de lege. Nu se permite folosirea parțială sau integrală a acestui conținut, fără precizarea sursei.

VreauPrinturi.ro © AME design 2017-2019

0
0
0
s2sdefault

vreau să știu despre tehnologia fotografică de printare!

vreau să știu cum să folosesc acest site!

vreau să știu despre pregătirea fișierelor pentru print!

vreau să știu cum pot vinde imagini pentru print!

vreau să știu despre managementul de culoare!

vreau să știu despre alegerea materialului și a aplicației finale!