Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

Calibrarea unui monitor înseamnă de fapt liniarizarea unei caracteristici de răspuns a lui dar care implică și placa grafică din calculator, având și aceasta o caracteristică specifică dar și partea soft care gestionează comunicarea cu monitorul (sistemul de operare, driverele plăcii grafice).

În fabrică se poate cel mult să se liniarizeze curbele RGB de răspuns ale monitorului pentru diferite semnale egale pe cele trei canale la intrarea lui. Se poate spune atunci că o calibrare (liniarizare) corectă este când ținem cont de toți acești parametri și de aceea trebuie folosit un dispozitiv hardware ce se atașează pe ecran, ”citește” culorile afișate la un moment dat de programul aferent și crează un profil specific lanțului hardware + software folosit în acel moment. Practic, sintagma ”calibrarea monitorului” trebuie extinsă la ”calibrarea întregului sistem (monitor + placă grafică + sistemul de operare + drivere) ”.

Pentru a vedea toate articolele dintr-o categorie, dați clic pe denumirea ei.
fundal meniu vreau sa stiu

Dacă dorești să găsești răspunsuri și la alte întrebări/ nelămuriri sau chiar inserarea unor noi categorii, completează te rog formularul albastru ”Vreau să știu!” din partea dreaptă a subsolului ecranului, (clic pe el sau aici pentru deschiderea lui) cu orice întrebare/nelămurire din domeniul pregătirii fișierelor grafice pentru printul în tehnologie fotografică (de la fișierul raw până la stadiul ”bun de tipar”), al gestiunii de culoare, al tipurilor de materiale folosite, al modului de finalizare a lor, despre modalitatea de a comanda, etc. În funcție de utilitatea generală a acestui răspuns și de specificul site-ului, vom actualiza permanent acest conținut.

De asemenea, dacă dorești să fii permanent informat de orice articol nou apărut în această rubrică, înscrie-te apăsând butonul de mai jos, după care îți completezi adresa de e-mail la care vrei să ajungă informația.

 

Conținutul acestui site este protejat de lege. Nu se permite folosirea parțială sau integrală a acestui conținut, fără precizarea sursei.

VreauPrinturi.ro © AME design 2017-2019

0
0
0
s2sdefault

vreau să știu despre tehnologia fotografică de printare!

vreau să știu cum să folosesc acest site!

vreau să știu despre pregătirea fișierelor pentru print!

vreau să știu cum pot vinde imagini pentru print!

vreau să știu despre managementul de culoare!

vreau să știu despre alegerea materialului și a aplicației finale!