Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

Generic, termenul de ”print foto” desemnează o anumită calitate a printului, apropiată cu ceea ce știa lumea la un moment dat despre cum arată o fotografie. Din păcate, acest termen a fost de multe ori folosit în mod exagerat și chiar incorect în acest domeniu, încercându-se să se inducă ideea că printul, respectiv hârtia, au o calitate similară cu cea dată de fotografia tradițională.

Este drept că tehnologiile de printare au progresat mult și se poate obține o ”calitate foto” și în alte tehnologii decât în cea tradițională. Problema este că mulți abuzează de acest termen și oferă o calitate evident mult mai slabă dar tot sub titulatura de ”print foto”. Din această cauză noi nu mai folosim termenul de ”hârtie fotografică” ci cea de ”hârtie fotosensibilă”. În acest fel se delimitează clar tehnologiile iar tehnologia fotografică tradițională de printare nu mai poate fi confundată cu cea inkjet.

Pentru a vedea toate articolele dintr-o categorie, dați clic pe denumirea ei.
fundal meniu vreau sa stiu

Dacă dorești să găsești răspunsuri și la alte întrebări/ nelămuriri sau chiar inserarea unor noi categorii, completează te rog formularul albastru ”Vreau să știu!” din partea dreaptă a subsolului ecranului, (clic pe el sau aici pentru deschiderea lui) cu orice întrebare/nelămurire din domeniul pregătirii fișierelor grafice pentru printul în tehnologie fotografică (de la fișierul raw până la stadiul ”bun de tipar”), al gestiunii de culoare, al tipurilor de materiale folosite, al modului de finalizare a lor, despre modalitatea de a comanda, etc. În funcție de utilitatea generală a acestui răspuns și de specificul site-ului, vom actualiza permanent acest conținut.

De asemenea, dacă dorești să fii permanent informat de orice articol nou apărut în această rubrică, înscrie-te apăsând butonul de mai jos, după care îți completezi adresa de e-mail la care vrei să ajungă informația.

 

Conținutul acestui site este protejat de lege. Nu se permite folosirea parțială sau integrală a acestui conținut, fără precizarea sursei.

VreauPrinturi.ro © AME design 2017-2019

0
0
0
s2sdefault

vreau să știu despre tehnologia fotografică de printare!

vreau să știu cum să folosesc acest site!

vreau să știu despre pregătirea fișierelor pentru print!

vreau să știu cum pot vinde imagini pentru print!

vreau să știu despre managementul de culoare!

vreau să știu despre alegerea materialului și a aplicației finale!