Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

Tehnologia fotografică de printare înseamnă că un material fotosensibil (sensibil la lumină) va fi expus cu un sistem de laseri RGB (sistemul aditiv de compunere al culorii) fiecare laser ”purtând” informația de culoare specifică fiecărui pixel din fișier.

raza laser compusaDe exemplu, pentru un  pixel de culoare roșie (R255G0B0) laserul roșu va avea o intensitate maximă iar cel de verde și albastru nu vor transmite nimic. Materialul fotosensibil, expus prin baleierea razei compuse RGB, va trece prin soluții chimice de developare și fixare (proces chimic RA4), exact cum se realizează fotografiile la minilaboratoarele foto. Acesta este procedeul tradițional de realizare a fotografiilor. Este un proces digital în expunere (având avantajul unei precizii perfecte în expunere) și analog în procesarea chimică (avantajul unor treceri fine de la un detaliu la altul). Practic este singura tehnologie de printare în ton continuu (nu are puncte raster de tipar) și folosește un sistem de compunere al culorilor RGB real. Nu se folosește cerneală, toner, vopsea, pigmenți, etc.

 

Pentru a vedea toate articolele dintr-o categorie, dați clic pe denumirea ei.
fundal meniu vreau sa stiu

Dacă dorești să găsești răspunsuri și la alte întrebări/ nelămuriri sau chiar inserarea unor noi categorii, completează te rog formularul albastru ”Vreau să știu!” din partea dreaptă a subsolului ecranului, (clic pe el sau aici pentru deschiderea lui) cu orice întrebare/nelămurire din domeniul pregătirii fișierelor grafice pentru printul în tehnologie fotografică (de la fișierul raw până la stadiul ”bun de tipar”), al gestiunii de culoare, al tipurilor de materiale folosite, al modului de finalizare a lor, despre modalitatea de a comanda, etc. În funcție de utilitatea generală a acestui răspuns și de specificul site-ului, vom actualiza permanent acest conținut.

De asemenea, dacă dorești să fii permanent informat de orice articol nou apărut în această rubrică, înscrie-te apăsând butonul de mai jos, după care îți completezi adresa de e-mail la care vrei să ajungă informația.

 

Conținutul acestui site este protejat de lege. Nu se permite folosirea parțială sau integrală a acestui conținut, fără precizarea sursei.

VreauPrinturi.ro © AME design 2017-2019

0
0
0
s2sdefault

vreau să știu despre tehnologia fotografică de printare!

vreau să știu cum să folosesc acest site!

vreau să știu despre pregătirea fișierelor pentru print!

vreau să știu cum pot vinde imagini pentru print!

vreau să știu despre managementul de culoare!

vreau să știu despre alegerea materialului și a aplicației finale!