Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

Fiecare pixel dintr-un fișier grafic are valorile RGB cunoscute. Aceste valori duc la modularea corespunzătoare a intensităţii laserului aferent şi în final la impresionarea diferită, în funcţie de culoarea fiecărui pixel, a materialului fotosensibil. Datorită monocromaticităţii laserilor spaţiul de culoare este extrem de stabil şi bine definit.

raza laser compusa

tehnologia inkjet de printare versus tehnologia fotografica de printare exemplu1tehnologia inkjet de printare versus tehnologia fotografica de printare exemplu2Oricât de deschis este tonul care trebuie redat în această tehnologie pixelul respectiv este redat într-o singură nuanță, fără puncte de tipar. Nu există puncte de tipar (raster)! În toate celelalte tehnologii de tipar (de la offset la inkjet) există puncte de tipar, mai mult sau mai puțin vizibile, în special în tonurile foarte deschise, acolo unde capetele de cerneală trebuie să ”arunce” mai puține picături de cerneală, deci vor fi mai rare pe suportul de hârtie, făcându-le astfel foarte vizibile.

Exemple de tonuri deschise printate în cele două tehnologii.  

Pentru a vedea toate articolele dintr-o categorie, dați clic pe denumirea ei.
fundal meniu vreau sa stiu

Dacă dorești să găsești răspunsuri și la alte întrebări/ nelămuriri sau chiar inserarea unor noi categorii, completează te rog formularul albastru ”Vreau să știu!” din partea dreaptă a subsolului ecranului, (clic pe el sau aici pentru deschiderea lui) cu orice întrebare/nelămurire din domeniul pregătirii fișierelor grafice pentru printul în tehnologie fotografică (de la fișierul raw până la stadiul ”bun de tipar”), al gestiunii de culoare, al tipurilor de materiale folosite, al modului de finalizare a lor, despre modalitatea de a comanda, etc. În funcție de utilitatea generală a acestui răspuns și de specificul site-ului, vom actualiza permanent acest conținut.

De asemenea, dacă dorești să fii permanent informat de orice articol nou apărut în această rubrică, înscrie-te apăsând butonul de mai jos, după care îți completezi adresa de e-mail la care vrei să ajungă informația.

 

Conținutul acestui site este protejat de lege. Nu se permite folosirea parțială sau integrală a acestui conținut, fără precizarea sursei.

VreauPrinturi.ro © AME design 2017-2019

0
0
0
s2sdefault

vreau să știu despre tehnologia fotografică de printare!

vreau să știu cum să folosesc acest site!

vreau să știu despre pregătirea fișierelor pentru print!

vreau să știu cum pot vinde imagini pentru print!

vreau să știu despre managementul de culoare!

vreau să știu despre alegerea materialului și a aplicației finale!