Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

Tehnologia fotografică impune un anumit tip de material și anume fotosensibil (sensibil la lumină, adică scos la lumină se voalează) deoarece imaginea se formează prin expunerea materialului la lumină (trei laseri RGB) și apoi prin developarea lui într-un proces chimic. Datorită acestui fapt suportul respectiv trebuie să fie rezistent la apă, chimicale și la temperaturile mari de uscare.

Practic nu este vorba doar de un simplu suport de hârtie ci există și un strat de rășină sau pe bază de polyester. De aceea hârtia este un pic mai groasă (de cca 180-190 de grame/mp) dar foarte rezistentă la apă. Un autocolant nu ar rezista unui astfel de proces chimic, chiar și în ideea că ar fi fotosensibil. În schimb, pe materialul nostru se poate foarte ușor aplica un dublu adeziv pe întreaga suprafață (există role de 130cm lățime). După aplicarea acestuia pe hârtia fotosensibile procesată deja, ansamblul respectiv devine... autocolant! Datorită acestor proprietăți se poate aplica doar pe suprafețe rigide, gen plăci de tablă, forex, foam, plexiglas, geam de sticlă, etc și nu pe mașini sau locuri în care este cerută o flexibilitate foarte mare a materialului printat.

Pentru a vedea toate articolele dintr-o categorie, dați clic pe denumirea ei.
fundal meniu vreau sa stiu

Dacă dorești să găsești răspunsuri și la alte întrebări/ nelămuriri sau chiar inserarea unor noi categorii, completează te rog formularul albastru ”Vreau să știu!” din partea dreaptă a subsolului ecranului, (clic pe el sau aici pentru deschiderea lui) cu orice întrebare/nelămurire din domeniul pregătirii fișierelor grafice pentru printul în tehnologie fotografică (de la fișierul raw până la stadiul ”bun de tipar”), al gestiunii de culoare, al tipurilor de materiale folosite, al modului de finalizare a lor, despre modalitatea de a comanda, etc. În funcție de utilitatea generală a acestui răspuns și de specificul site-ului, vom actualiza permanent acest conținut.

De asemenea, dacă dorești să fii permanent informat de orice articol nou apărut în această rubrică, înscrie-te apăsând butonul de mai jos, după care îți completezi adresa de e-mail la care vrei să ajungă informația.

 

Conținutul acestui site este protejat de lege. Nu se permite folosirea parțială sau integrală a acestui conținut, fără precizarea sursei.

VreauPrinturi.ro © AME design 2017-2019

0
0
0
s2sdefault

vreau să știu despre tehnologia fotografică de printare!

vreau să știu cum să folosesc acest site!

vreau să știu despre pregătirea fișierelor pentru print!

vreau să știu cum pot vinde imagini pentru print!

vreau să știu despre managementul de culoare!

vreau să știu despre alegerea materialului și a aplicației finale!