Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Dorința noastră este de a forma o echipă în care toți membri au câte ceva de câștigat. Echipa de care vorbesc nu îi are în componență doar pe fotografi (ca furnizori de imagine de calitate) și pe firma AME design (ca furnizor de servicii de printare de calitate), ci și pe un alt partener, deseori ignorat, pe beneficiarul colaborării primilor doi membri din echipă, enumerați mai sus. Ba chiar aș spune că beneficiarul ar fi cel mai important membru, astfel încât viziunea noastră de colaborare se va adapta în mare parte nevoilor acestuia. Acestea vor fi: de informare, de a veni în întâmpinarea acestuia, de a anticipa așteptările lui în ceea ce privește imaginea propriu-zisă și calitatea produsului final.

Alegerea de către fotograf a genului de imagine, precum și a imaginii propriu-zise puse la vânzare, va fi până la urmă un compromis al răspunsurilor la o întrebare simplă: pentru cine am realizat o anumită fotografie? Între cele două răspunsuri situate la extreme:

  1. fotografia o fac pentru mine, nu mă interesează opinia privitorului și
  2. nu contează ce fotografie fac, important este să se vândă, fotografia va arăta exact cum și-o dorește clientul

există multe alte nuanțări ale răspunsului, mai aproape de un capăt al extremelor sau de celălalt. Această decizie aparține doar fotografilor (având posibilitatea de a avea o corecție/variație în timp) iar rezultatul deciziei luate pentru fiecare fotografie în parte este dependent și de mulți alți factori, independenți de aspectul estetic obiectiv al fotografiei (aspect caracterizat de un specialist cu autoritate în domeniu, critic de artă, etc).

Acești factori ar fi:

  • notorietatea fotografului;
  • modalitatea de promovare a fotografiei puse la vânzare pe magazinul nostru online;
  • cerințele reale ale pieței de imagine, spus mai simplu, ce imagine se cere în piață, ce fel de tablouri (imagini) și-ar dori oameni să aibă acasă sau la birou?
  • prețul solicitat pentru imaginea respectivă.

Deși are legătură directă cu valoarea estetică dată de imagine (în combinație, din fericire sau din nefericire, cu notorietatea autorului) ea este dependentă de piață, de educația beneficiarilor în acest domeniu. Din păcate, piața la noi nu este încă foarte pregătită pentru acest domeniu și consider că acesta-i rolul nostru în AME design dar și al fotografilor, de a schimba aceste lucruri. Pe de altă parte, orice artist crează ceea ce-i place să facă, abordează genuri de fotografie și modalități de prelucrare a imaginii conform propriei dorințe de interpretare a scenei preluate din realitate. În această situație, ar fi mai potrivit să se meargă pe o educare a pieței consumatoare de imagine, în sensul înțelegerii acesteia a demersurilor estetice ale fotografilor.

Cele două abordări (de a crea ceea ce cere piața și de a educa piața cu ceea ce crează fotograful deja) sunt opuse din toate punctele de vedere. Din acest motiv, calea de urmat este una care ține cont de ambele abordări, mai mult sau mai puțin din fiecare, la alegerea fotografului. Instrumentul principal de măsurare al ”eficienței” căii urmate va fi unul simplu, numărul de vânzări al unei anumite imagini. Instrumentul esențial de a mări numărul de vânzări ale unei imagini este promovarea ei, considerând că alegerea imaginii a fost bine făcută (în acest moment de început, aș zice mai degrabă ”inspirată” decât ”bine făcută”). Noi, cei de la AME design, vom face cu certitudine promovări (inclusiv plătite pe Facebook) dar vom promova întreaga secțiune de imagini și nu un fotograf anume sau o anumită fotografie. Cel puțin deocamdată, pentru cele găzduite în mod gratuit. Poate pe viitor, în funcție de un anumit pachet valoric de găzduire, ne vom gândi și la o promovare individuală. Firesc este ca fiecare fotografie să fie promovată de către autorul lor.

0
0
0
s2sdefault

vreau să știu despre tehnologia fotografică de printare!

vreau să știu cum să folosesc acest site!

vreau să știu despre pregătirea fișierelor pentru print!

vreau să știu cum pot vinde imagini pentru print!

vreau să știu despre managementul de culoare!

vreau să știu despre alegerea materialului și a aplicației finale!